Δελτία τύπου από τη Lexicon

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Lexicon AEΗ Lexicon AE χορηγός στο 6ο Συνέδριο Ελληνικής Γλώσσας και Ορολογίας

Η Lexicon AE χορηγός στο 6ο Συνέδριο Ελληνικής Γλώσσας και Ορολογίας

Η Ελληνική Εταιρεία Ορολογίας (ΕΛΕΤΟ) και το Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΠΚ) σε συνεργασία με το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ), το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ), το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), το Πανεπιστήμιο Πατρών (ΠΠ), το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών (IFA), το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ), το Ινστιτούτο Επεξεργασίας του Λόγου (ΙΕΛ) και τον Οργανισμό για τη Διεθνοποίηση της Ελληνικής Γλώσσας (ΟΔΕΓ), διοργανώνουν το 6ο Συνέδριο «Ελληνική Γλώσσα και Ορολογία».

Σκοπός του Συνεδρίου είναι η παρουσίαση της κατάστασης της Ελληνικής Γλώσσας και Ορολογίας στις σημερινές Ελληνικές και διεθνείς συνθήκες, από τη σκοπιά τόσο της ορολογικής, θεωρητικής και εφαρμοσμένης, έρευνας όσο και των ορολογικών εφαρμογών, και ο συντονισμός των ορολογικών εργασιών σε Ελλάδα και Κύπρο.

Η Lexicon AE (www.lexicon.com.gr), εταιρεία μετάφρασης πιστοποιημένη κατά ISO 9001:2000, είναι ένας από τους υποστηρικτές και χορηγούς του 6ου Συνεδρίου που θα διεξαχθεί στις 1-3 Νοεμβρίου 2007 στο Αμφιθέατρο του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών, Σίνα 31, Αθήνα. Περισσότερες πληροφορίες για το Συνέδριο στον ιστότοπο της ΕΛΕΤΟ, στη διεύθυνση http://www.eleto.gr/gr/Conference06.htm. Πατήστε εδώ για το πρόγραμμα του Συνεδρίου.